Ofte stillede Spørgsmål – Breinholtgård Golf Klub

25-03-2021

MULDVARPESKUD og UDJÆVNEDE MULDVARPESKUD
Hvordan er reglerne?

I foråret kan der på golfbanen undertiden forekomme muldvarpeskud eller der kan være udjævnede muldvarpeskud på fairway.
Denne situation giver undertiden anledning til lidt rådvildhed blandt enkelte spillere.

Hvis man lander i eller i nærheden af et udjævnet muldvarpeskud, skal man så spille bolden, som den ligger, eller kan man få lempelse efter golfregel – Regel 16.1 Unormale overfladeforhold?

Ifølge Golfdefinitionerne er en muldvarp et Gravende dyr. Desuden er en tue/en forhøjning lavet af et gravende dyr Unormale overfladeforhold. Man kan således få lempelse uden straf efter Regel 16-1.

Men hvad nu når muldvarpeskuddet er udjævnet såfremt greenkeeperen har ”kørt” over mulvarpeskuddet? Der står ikke noget specifikt herom i golfreglerne.

Nej der behøver ikke at være en forhøjning. Hvis resterne på jorden klart kan identificeres som resterne fra et mulvarpeskud, så har spilleren ret til lempelse efter Regel 16.1, uanset om det er jævnet helt ud.
Den “hale” af jord, der kan opstå, når et mulvarpeskud jævnes eks. vis ved ”overkørsel”, giver tilsvarende ret til lempelse, forudsat at denne “hale” klart kan identificeres som rester fra det udjævnede mulvarpeskud

BGK ORH

BGK Åbningsturnering den 7. april 2019 – Regelspørgsmål

• For mange køller i bagen.
  • Bold ligger dybt i roughen.
  • Areal under reparation på Slettens hul 2.
  • Lad flaget blive i hullet.