Nyt fra Eliteudvalget

BGK Elite Putte Cup 2016.

PutteCupPræmier_2016

BGK Elite gennemførte i henhold til ældgammel tradition, den årlige ”Putte Cup” på Breinholtgård Golf Klub store puttinggreen d. 14. juni 2016. 23 spillere og trænere deltog i denne aktivitet!

Putting green var indrettet med de sædvanlige huller ved Pro´ernes foranstaltning, og greenkeeperne havde ”nyklippet” green kort før start på matchen.

I skjul af røgen fra grillen der var gjort klar med henblik på tilberedning af rigeligt med grillmad, gennemførte deltagerne slagspilskvalifikation, hvorefter der blev indtaget rigeligt med grillmad!

Gennemførelsen af selv matchen bidrog både til spænding, overraskelser og meget lange matcher, der i enkelte tilfælde først blev afgjort på 23. hul!

Resultatet af anstrengelserne på green, kombineret med undertiden også positive tilråb fra de spillere der havde valgt ikke kunne vinde(!), førte til følgende resultat:

Vinder i Seniorrækken blev Søren ”Jeg kan slå dem alle sammen” Gammelgaard Nielsen – ”runner up” blev Kim Brændstrup. Vinder af Juniorvandrepræmien blev Morten ”Jeg slog Mathias Gladbjerg” P. Dam, med Anders Vad Christensen som traditionel to´er!

Matchreferater – 3. og 4. runde i DGU Holdturnering 2016.

2. DIV V, Herrer, Pulje 4.

Efter 1. og 2. runde i DGU Holdturnering 2016 havde BGK Elite 1. hold herrer lagt sig på en solid 2. plads i puljen.
1. og 2. rundes matcher imod hhv. Gyttegård og Varde på deres baner havde givet en sejr over Gyttegård og ”en deler” (uafgjort) imod Varde. Nu skulle 3. og 4. runde bruges til konsolidering af 2.pladsen i puljen, og om muligt, at høste så mange point, at der i 5. og 6. runde ville være grundlag for at spille om kvalifikation til oprykningsspil til næst højere række.

3. og 4. rundes matcher blev begge spillet på Breinholtgård Golf Klub, der på trods af mange udfordringer for greenkeeperne, fremstod flot og klar til match!
I 3. runde mødte holdet Vejle, der dog viste sig at være lige netop det meget bedre end BGK’s herrer, hvorfor holdet tabte 12-6 til Vejles herrer. Det er naturligvis aldrig rart at tabe en match, men hvis modstanderen reelt er bedre på dagen, så må man tage nederlaget og lære det man kan, og så komme videre.

I 4. runde mødte holdet Gyttegård. Efter formiddagens tre foursomes var holdet ”oppe” 6:0! Nu var det vigtigt ikke lade selvtilfredsheden og selvtilliden føre til at holdet skulle slappe af og lade en mulig sejr glide af hænde.
Alle holdt fokus og kæmpede bravt, og resultatet blev også derefter. Holdet sejrede 13:5 og bibeholdt derved 2.pladsen i puljen. Endvidere har holdet også nået denne sæsons målsætning om ikke at rykke ned, og at få spillet nye og yngre spillere ind på holdet i denne sæson.

I 5. runde skal holdet møde Vejle på Vejles Golf Klub bane, og i sidste og 6. runde skal holdet møde Varde på Breinholtgård Golf Klub. Runder spilles 13. og 14., august 2016.

2-Div-Holdet_160529

3. DIV V, Herrer, Pulje 8

Vores 2. herrehold havde i første og anden runde fået spillet sig i en udmærket position med henblik på at få holdet kvalificeret til oprykningsspil. Det blev til en sejr og et knebent nederlag på udebane. Dermed var der lagt op at et par sejre skulle i hus i 3 og 4 runde som blev spillet i den sidste weekend i maj måned.
Vi skulle her meget gerne slå Esbjerg på vores hjemmebane om lørdagen for at sende dem ud af kampen om oprykningsspil og dermed være i stand til at følge med det stærke hold fra Sønderborg, som indtil nu havde gjort rent bord og dermed indtog første pladsen.
Det sidste hold i puljen er Benniksgaard og de har fra start sat sig solidt på nedrykningspladsen.  Dem skulle vi møde om søndagen.

I kampen om lørdagen imod Esbjerg vandt vi den meget vigtige foursome som bestod af Mikkel Meyer og Kim Brændstrup. I Foursome gives som bekendt dobbelt point og derfor skulle vi blot bruge 2 sejre i de fem singler.
Desværre gik det ikke sådan. Vi fik kun en sejr som vores egen ”Plaffeminister” Henrik N. Christensen stod for. Øgenavnet er et udtryk for at han bare banker point ind på kontoen i denne sæson. Rent faktisk så det længe ud til at vi ville tabe hele matchen, men den blev reddet til sidst, idet vores unge spiller Simon ”Comeback Kid” Damgaard lavede et meget stærkt comeback og fik delt sin match efter at have været pænt bagud i store dele af matchen.
7-7 endte hele hold matchen og det bragte os i en situation hvor vi lige pludselig er afhængige af andre holds resultater.

Om søndagen spillede vi imod Benniksgaard. Som forventet slog vi dem stort 12-2 og alle på holdet lavede gode præstationer. Eneste nederlag var til Olav N. Andersen som spillede første single imod Benniksgaard suverænt bedste spiller.

Idet Esbjerg tabte hjemme til Sønderborg om søndagen er status i puljen at Sønderborg ligger på en klar første plads og kan tåle at tabe til os i sidste runde hvis de ”blot” vinder over Benniksgaard i den anden match i august. Benniksgaard er rykket ud. Skulle miraklet indtræffe at Sønderborg taber begge kampe i de sidste to runder og vi vinder vores så hedder det oprykningsspil for os igen. Og så alligevel ikke, for de kræver at 1. holdet også ryger i oprykningsspil. Så der er mange hvis’er, men vi kan da glæde os over at vores målsætning om forbliven i divisionen allerede nu er opnået.

Peter Meyer Hansen
Holdkaptajn
3 Div. Vest Herrer
3-Div-Holdet_160529

Peter Meyer Hansen (Holdkaptajn) , Simon Damgaard, Henrik N. Christensen, Jacob Thomsen, Kim Brændstrup, Niels Bager, Olav N. Andersen, Mikkel Meyer Hansen.

3. DIV V, Damer, Pulje 4

Efter en start på sæsonen med to knebne nederlag, var vi i særdeleshed opsatte på at vende situationen og sætte points på kontoen. Forude ventede 3. og 4. spillerunde med to hjemmekampe mod hhv. Vejle og Varde.

Vi var noget spændte på, hvilket hold Vejle ville stille med, da de i de første to kampe havde været nødsaget til at trække nogle af spillerne op på deres elitedivisionshold og derfor ikke har stillet stærkeste opstilling på 2. holdet. Samtidig var de i samme situation som os – uden points efter de første to kampe – og det var derfor på mange måder en nøglekamp for os. Det gik hurtigt op for os, at de havde fået 3 spillere hjem fra USA til elitedivisionsholdet og derfor kunne stille et rigtig stærkt 2. hold mod os. På papiret så det svært ud, men med stor kampgejst og solidt spil, kunne vi trække os sejrrigt ud. En sejr på 5-4 gav 2 dejlige points på kontoen. Sejren kunne have haft større cifre til Breinholtgård, men marginaler afgjorde og faldt ud til Vejles fordel. Kampens forløb således: Min lagde ud med at vinde med overbevisende 7-5 over en ellers meget rutineret og på papiret noget bedre 1. single fra Vejle. Både Carina og Nickie præsterede helt lige kampe, men måtte desværre begge se sig slået på 18. hul. I foursome var Camilla og Rikke tilbage som makkerpar for første gang i sæsonen, og de fortsatte deres flotte stime af sejre fra den forgangne sæson og vandt i fornem stil 3-2 over en også meget rutineret og på papiret bedre foursome fra Vejle. En skøn start på weekenden som gav endnu mere motivation til at give den gas mod Varde dagen efter.

Varde var vi også i pulje med sidste sæson, og der vandt vi overbevisende både 9-0 og 8-1, men som denne sæson har udviklet sig, havde Varde etableret sig på 1. pladsen i puljen efter de første to kampe – bl.a. med en 5-4 sejr over os på deres hjemmebane. Derfor var vi meget opsatte på en revanche, og vi vidste at det var realistisk. Efter en super indsats over hele linjen, kunne vi se os selv uddele det første ”æg” i puljen. Sejren blev en realitet efter sejre med følgende cifre: Min vinder 5-4, Nickie vinder 4-3, Carina vinder 2-1 og Rikke og Camilla vinder 3-2.

Med 9-0 sejren og de øvrige resultater i weekendens kampe er puljen åbnet helt op igen, og der er derfor stor spænding i vente i den sidste turneringsweekend i august.

3.Div-D_160529

Holdet bestod hele weekenden af: Nickie, Carina, Rikke, Camilla og Min.